【英語部】ルーマニアの方と交流しました

2023.01.11

英語部では昨年12月14日(水)ルーマニア出身のボグダンさんを学校にお迎えして交流を持ちました。生徒たちは事前に、どのような質問が文化的に適切なのかを話し合い、東欧ルーマニアについても調べました。当日は準備してきた質問だけではなくボグダンさんからも多くの質問があり、活発な話し合いがなされました。東欧諸国で独自の文化を発展させてきたルーマニアについて多くのことを知ることができ、良い時間を持つことができました。(文:英語部教諭)

ルーマニア語

こんにちは Buna ziua

ありがとう Mulțumesc

さようなら Ciao! Pa!

The English Club welcomed Mr. Bogdan from Romania to our school on Wednesday, December 14 for a cultural exchange. Prior to that, the students discussed what questions would be culturally appropriate and researched Eastern Europe and Romania. On the day of the exchange, the students not only asked the questions they had prepared, but also answered many questions from Mr. Bogdan. We had a good time and learned a lot about Romania, an Eastern European country that has developed its own unique culture.(英文訳)